Diploma Webdesigner

Bij de diplomagerichte opleiding Webdesigner leer je websites ontwerpen en aanmaken. De 8 modules uit deze opleiding zorgen ervoor dat je een ruime technische kennis verwerft en dat je creativiteit een boost kent.

De opleiding Webdesigner omvat 3 delen:

  • Technisch: websiteproductie, interfacedesign (HTML, CSS, JS, PHP, …)
  • Creatief: grafische vormgeving, digitale beeldverwerking en webanimaties (Illustrator, Photoshop, Adobe animate, …)
  • Projectwerk: in deze module ga je zelf je eigen website bouwen en publiceren

Heb je al een diploma secundair onderwijs, dan ontvang je na de opleiding het diploma Webdesigner. Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan ontvang je het certificaat Webdesigner of volg je bijkomend de opleiding Aanvullende algemene vorming (meer info)om je diploma Webdesigner te behalen.

Interessante documenten

Meer info?

Wat na de opleiding?

Als webdesigner kun je meerdere kanten uit: een job bij een bedrijf dat specialiseert in webdesign of communicatie, of naar marketing of verder in ICT. Ook freelance behoort tot de mogelijkheden, dan ben je webdesigner in hoofd- of in bijberoep. Dan werk je voor verschillende opdrachtgevers en aan diverse projecten. Een goede webdesigner kan overal terecht op de arbeidsmarkt.
Je kunt ook verder studeren, bijvoorbeeld met een bacheloropleiding Interactive Multimedia Design.

Welk materiaal heb je nodig?

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Een goed werkende computer is wel aangewezen. De Adobe software kun je via de school verkrijgen aan een voordelig tarief.