Hoe inschrijven?

Je kan inschrijven voor een cursus zolang er plaats is en 1/3de van de lessen niet verstreken zijn. Zolang je op onze website voor een cursus online kan inschrijven, is er aan deze voorwaarden voldaan. Je kan je uiteraard ook op het secretariaat inschrijven. Dit geldt niet voor Aanvullende algemene vorming (AAV) en sociale opleidingen. Inschrijven kan pas na het verplicht bijwonen van een infomoment van AAV of de sociale opleiding in kwestie.

Online inschrijven

Bekijk het instructiefilmpje:

Of volg onderstaande stappen:

  1. Meld je aan of registreer via MIJN HIK, bovenaan in de groene menunbalk.
  2. Zoek onder opleidingen of workshops de cursus van je keuze of selecteer je dichtsbijzijnde campus en klik op jouw interessegebied.
  3. Klik naast de cursus op inschrijven.
    • ! Aanvaard de cookies-melding van de website. Die verschijnt linksonder als pop-up of als cookie-symbool.
  4. Betaal met Bancontact of iDeal.
  5. Je ontvangt via e-mail een bevestiging van jouw inschrijving.

Ondervind je problemen bij het online inschrijven? Neem dan per mail of telefonisch contact op met de vestiging waar de cursus doorgaat. De contactgegevens per campus vind je hier.

Aanmelden

Voor een aantal opleidingen kan je niet online inschrijven. In deze opleidingen wordt er eerst met jou een persoonlijk opleidingstraject opgemaakt.
Voor deze opleidingen moet je je aanmelden:

  1. Klik op de gewenste opleiding.
  2. Klik op de knop 'Neem contact op' en geef je gegevens in.

Na de aanmelding word je zo snel mogelijk gecontacteerd door de coördinator van de opleiding. De coördinator geeft de nodige informatie over de opleiding, bespreekt met jou de mogelijkheden en geeft de nodige informatie voor het verdere verloop van je inschrijving voor de opleiding.

Ondervind je problemen bij het aanmelden? Neem dan per mail of telefonisch contact op met vestiging waar de cursus doorgaat. De contactgegevens per campus vind je hier.

BELANGRIJK: Voor de opleidingen waarbij je niet online kan inschrijven of aanmelden neem je best contact op met het secretariaat van de betreffende campus. Dit kan bij voorkeur via mail of telefonisch. Het is niet nodig om rechtstreeks naar een campus te gaan: de meeste vragen en zeker de trajecten worden behandeld door de coördinatoren en zij zijn in deze coronaperiode niet altijd aanwezig op de campussen.

Inschrijven op het secretariaat

Een inschrijving op het secretariaat kan tijdens de kantooruren. De betaling van het inschrijvingsgeld gebeurt met Bancontact of opleidingscheques. (Opleidingscheques kunnen ook later worden ingeruild via het secretariaat.)

Tracht zoveel mogelijk online in te schrijven of aan te melden (zie hierboven).

Inschrijvingsbedrag

In het inschrijvingsbedrag zit zowel het wettelijk inschrijvingsgeld als het opleidingsgebonden cursusmateriaal. Voor sommige opleidingen zijn er nog extra kosten die per opleiding vermeld worden.

Meer info over inschrijvingsgeld en voordelen: link