Kinderbegeleider baby's en peuters

Je hart maakt een sprongetje als je met kinderen omgaat? Wil je met dit gevoel graag een job uitoefenen? Dan is de opleiding Kinderbegeleider zeker iets voor jou!

Je kiest voor de opleiding Kinderbegeleider baby’s en peuters en/of opleiding Kinderbegeleider schoolgaande kinderen.

De opleiding bestaat uit een brede waaier aan modules. Iedereen start met gemeenschappelijke modules. Tijdens deze modules leer je algemene vaardigheden: samenwerken met ouders, samenwerken met collega’s, basiszorg, EHBO… Je maakt ook een eerste kennismaking met het werkveld.

Daarna maak je de keuze voor een afstudeerrichting en volg je specifieke modules: baby’s en peuters of schoolgaande kinderen. Tijdens deze modules leer je specifieke vaardigheden met betrekking tot verzorging, voeding, pedagogisch handelen, communicatie … in functie van het werken met baby’s en peuters of schoolgaande kinderen. Alle verworven kennis en inzichten pas je toe tijdens werkplekleren.

Wist je dat de opleiding voor ongeveer 50% uit werkplekleren bestaat?

Wil je graag de opleidingen baby’s en peuters én schoolgaande kinderen afwerken? Dat kan zeker! Mits een kleine inspanning kan je de beide kwalificaties behalen!

Beide opleidingen worden zowel aangeboden in dag- als avondopleiding. Hierdoor kan je de opleiding afstemmen op jouw gezins- en werksituatie.

Meer informatie vind je terug in het structuurschema van de opleiding én het info-filmpje. Daar vind je meer informatie over de standaardtrajecten. Trajecten op maat kunnen besproken worden.

Interessante documenten

Meer info?